פרגולות מוסיפות נוי רב ומסייעות לנוחות השהייה במרחבים שונים. לכן אין זה מפתיע שרבים חולמים להתקין פרגולה בביתם הפרטי ובכך להפוך חללים שונים בבית לשימושיים ונוחים יותר. אולם המחפשים אחר הפרגולה האידיאלית לרוב מתחילים את החיפוש ללא מידע באשר לעלויות, לאפשרויות השונות ומה היתרונות והחסרונות של פרגולות לבית פרטי. לכן, ריכזנו כאן את כל המידע שיעזור למעוניינים להבין מה הפרגולה האידיאלית עבורם בהתאם לצורך ולמחיר.
כאשר מזמינים פרגולה לבית פרטי קודם כל צריך לחשוב לשם איזה מטרה הפרגולה משמשת? עלינו להתחשב באפקט ההצללה שאנחנו רוצים לקבל, בחשיבות הנראות של הפרגולה עבורנו והאם הפרגולה נועדה בין היתר להעניק גם פרטיות למשתמשים שלה. כל אלו עשויים להשפיע על בחירת החומר שיבחר לבנות ממנו את הפרגולה, הממדים בהם הפרגולה תבנה ובהתאם המחיר שנשלם עבור הפרגולה.
נקודה שחשוב להדגיש היא שאומנם פרגולות לבית פרטי כפופות פעמים רבות לצורת המבנה של הבית (בעיקר בשל הפן האסתטי), אך ישנן צורות רבות בהן ניתן יהיה לבנות את הפרגולה – במבנה ריבועי, עגול, מלבני ועוד מגוון אפשרויות שונות.
בנוסף למבנה של הפרגולה, החומרים עצמם ישקפו את רצון המזמין ואת מטרת הפרגולה. כל חומר עשוי לשרת מטרה שונה הן מבחינה אסתטית והן מבחינה פונקציונלית.
לא לחינם פרגולות לבית פרטי נהיו פופולריות בישראל. הפרגולות מעניקות פתרונות רבים למגוון רחב של בתים, בין אם אסתטיים ובין אם פונקציונליים:
אסתטיקה – פרגולות לרוב בנויות מעץ או אלומיניום, כך שניתן להתאים את הגוון שלהן לטקסטורה של כל בית. העץ מעניק לבית מראה טבעי, אשר פעמים רבות יכול להיות מאוד חסר לבתי הבטון הנפוצים. מאידך האלומיניום מגיע בצבעים שונים לבחירת הלקוח ובעל מראה חלק ו"נקי".
פונקציונליות – באקלים הישראלי יש מספר חודשים בהם לא נעים עד בלתי אפשרי להשתמש במרחבים שונים של הבית. בין אם זה חצר אחורית, כניסה לבית או כל מרחב אחר, פרגולות לבית פרטי מספקות צל והפוכות את המרחב לנעים ונוח לשהייה. הייתרון של פרגולות לבית פרטי על דרכי הצלה אחרות הוא העמידות הארוכה של הפרגולה לעומת האלטרנטיבות השונות.
לצד היתרונות לרכישת פרגולות לבית פרטי יש גם חסרונות, כאשר העיקרי שבהן הוא החיסרון הבירוקרטי. על מנת להתקין פרגולות לבית פרטי יש לעמוד בתקנות שונות. אולם, בשנת 2014 הועבר חוק הפרגולות אשר מסייע להקלת הבירוקרטיה בהקמת פרגולות לבית פרטי, ובייחוד בכל הנוגע לאישורים נחוצים אל מול הוועדה לתכנון ובנייה. כך שכיום החיסרון הבירוקרטי מורגש הרבה פחות מבעבר.
להלן סקירה קצרה על החומרים:
350-700 ₪
הבחירה הקלאסית לפרגולה, הן בשל המחיר והן בשל המראה הטבעי.
700-1500 ₪
עץ באיכות גבוהה מאוד, ובעל עמידות ארוכה במיוחד.
400-750 ₪
בעל מראה מעט כפרי, ובהחלט מיוחד לסוג העץ הזה. עמיד מאוד למזג האוויר ופגיעות פיזיות.
800-155 ₪
בעלות מראה חלק ויוקרתי.
בנוסף לעלות הפרגולה עצמה, העלויות הנלוות עשויות להשתנות בהתאם לתוספים שונים לפרגולה (למשל הוספת רעפים) ולעלויות ההתקנה.
פרגולות | סוככים | מבנים ניידים | כירוי בריכות
דרכי יצירת קשר והגעה:
דרכי יצירת קשר והגעה: